View Single Post
Eski 09-05-2008, 11:05   #23
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Bu benim ilk etoburum bir iki gün önce aldım sanki saksıda birden fazla kök var bunları ayırmalımıyım yoksa bir arada durmaları bir sorun yaratmaz mı?
Ayırırsanız uzun vadede asıl durmaları sorun oluyor yani DC ler yan yatıyorlar. Onun içindir ki bir iki DC bir arada dikilir. Şimdilik ayırmanız gerekmez.
Alıntı:
yaprakların bazıları birbirine dolanmış birde alt taraftaki yaprakların ucu kurumuş bunları budamalımıyım?
Budarsanız iyi olur. Çürüme küflenme başlangıcını önlemiş olursunuz.

Alıntı:
yapraklarındaki yapışkan sıvı sanki yok bu zamanla oluşur mu? DC büyük sinekleri de yakalayabilir mi? ve son olarak ne sıklıkta sulamalıyım alttan mı? yoksa üstten mi? sulamalıyım şimdiden teşekkürler.
Devamlı altında 1-2cm su bulunmalı EB.lerde üstten sulama diye bir olgu yoktur. Devamlı altına eksildiği kadar su eklenmelidir. DC çok büyük karasinekleri zor yakalar, bu bağlamda çok büyük bir beklenti içine girmeyin. DC çok güneş alırsa kıl uçlarındaki sekresyonu tam olur. Bir de rüzgarlı ve devamlı sallandıkları zaman bu salgılar bir birine değip bulaşıp yok olabilirler. Genelde taşıma sonucu salgıları yok olur sakin durdukları zaman hasar görmemiş çalışır yapraklar yine normal hallerine dönerler.

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön