View Single Post
Eski 02-05-2008, 16:56   #18
arodopman
Ağaçsever
 
arodopman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2004
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 82
Sayın Denizakvaryumu,

Buğday Çimi için kullandığım su marketten aldığım şişede içme suyu. Onlarında ortalama pH ları 7-8 civarında oluyor. Burada suyun farklı özelliklerde olmasının ürüne ne gibi olumlu veya olumsuz etkiler yaptığını bilemiyorum. Ben Buğday Şırası yaparken de yine şişelerdeki içme suyu kullanıyorum. Sorduğunuz üzere Buğday Şırası yapımına da kısaca değineyim.

BUĞDAY ŞIRASI

Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su klorlu olmamak şartıyla ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir. Bu ilk su kullanılmaz, dökülür. Kavanoza yeniden 3 bardak su ilave edilir. 24 saat bekletildikten sonra oluşan yarı gazozlu su içilmek üzere bir kaba aktarılır. Böylece bir bardak aşurelik buğdaydan kış aylarında günde 5 kez, yazın ise günde 3 kez şıra alınır. Buğday şırasının lezzeti bazılarına itici gelebilir. O takdirde her şıra bardağına bir C vitamini tableti eklenirse, nefis bir içecek ortaya çıkar.

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön