View Single Post
Eski 01-05-2008, 15:33   #28
Tubay
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Sayın Denizakvaryumu biz kahvaltıda kayısı yemiyoruz ama kayısı reçeli yiyoruz.Aç karına yenen kuru kayısı bağırsakları çok iyi çalıştırdığı için bağırsak tembelliği olanlara şiddetle tavsiye ederim.Kayısıyı üç değişik şekilde işleme tabi tutuyoruz
1.Sarı ve turuncu renkte olarak gördükleriniz:Hava almayan odalar yapılır ve içerisine ocak kurulur,üzerine kükürt konur bu ortamda pişirilen kayısılar güneşe serilerek bir süre kurutulur.çekirdeği çıkarılır ve tekrar kurutulur.Kükürt ürünün bozulmasını engeller ve rengini sarı parlak tutar.
2.Siyah veya koyu kahve renginde gördükleriniz:Bunlar asıl doğal kurutmadır.Kayısılar doğrudan güneşe serilip biraz kuruyunca çekirdeği çıkarılır daha sonra tekrar kurutulur.En lezzetlisi budur
3.Parçalanmış olarak gördükleriniz:Biz buna kabuk(bulmacada geçer kurutulmuş meyva;kak)deriz genelde aşısız kayısılardan yapılır.Kayısılar ortadan ayrılır çekirdekleri çıkarılarak güneşte kurutulur.Hoşaf bundan yapılır

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön