View Single Post
Eski 09-05-2006, 16:12   #20
bonsaireef
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Bu kedi kumu olayını ilk Erkan Aktaşgül ortaya çıkarmıştı.Onun bahsettiği makalede, bunu bonsailerinde kullandığını söyleyen kişi çok uygun olduğunu anlatıyor.Bende uygun olabilecek markalar olduğunu düşünüyorum.

Benim kafama takılan ise malinanın verdiği markada yazan 'ideal topaklanma sağlar' lafıydı.Bu topaklanma sadece tek başına kullanıldığında oluyor, uygun miktarda torfla karıştırıldığında olmuyorsa ve bu tarımda kullanılan bir mineralse neden olmasın ki.

Bu kedi kumu olayına çok sıcak bakıyorum zaten.Tek sorun markaydı.Eğer Mine hanımda o markadaki minerale uygun diyorsa ki tecrübelerine çok güveniyoruz uygundur.Fakat her marka kedi kumunda bu maddeler varmı sorun o.Bu maddeler tarımda kullanan maddelerle aynı olsa bile bu markalarda sadece bu maddeler mi var yoksa başka maddelerde ekleniyor mu?En güzeli markaların denenip sonuçlarının buraya aktarılması.

Kedi kumu zeoliti denemiş. Peki Kedi kumu siz zeolit olarak Ecocat'imi kullanıyorsunuz?Tecrübelerinizi biraz daha açabilirmisiniz.Bitkilerde Ecocat kullandığınızı yazmamışsınız çünkü.

Şimdi malinanın ve kedi kumunun verdiği marka uygun mudur sonuç olarak bunu kesin ve kesin söyleyebilirmiyiz?

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön