View Single Post
Eski 23-04-2008, 15:53   #9
pittheus
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-04-2008
Şehir: Ankara, Fethiye
Mesajlar: 21
Birkaç soru.

Merhabalar,
Yeni başlayacak bir EBci olarak birkaç sorum olacak. Teoriyi bilmeden uygulamaya geçmeyeyim dedim Forumdaki konuları genelde okumaya çalıştım ama açıklığa kavuşturamadığım birkaç kısım var.

1-)Sphagnumlar yaşayacağı ortamdan başka hastalığa karşı da bir önlem anladığım kadarıyla. Peki canlı sphagnum'un toprağın niteliğini koruma gibi bir özelliği var mı? Bir konuda, birkaç sene boyunca toprağın değişmesi gerekmeyeceği yazılmış.

2-)Alttan sulama imkanı yoksa, bir şırıngayla toprağı dikkatlice ve periyodik olarak ıslatmak gibi bir yöntem geçerli olur mu?

3-)Dağlardan gelen doğal su -tadı tatlıydı ve hoş bir suydu-, sulama için uygun olabilir mi? Buna bağlı olarak asıl düşman kireç mi? Aslında dağlardan gelirken fazlaca mineral toplatacaktır ve uygun olmayacaktır sanırım.

4-) Vtf'ler daha çok küçük oldukları andan itibaren mi avlanıyorlar yoksa büyüklerinde mi?

5-)Böcekler, henüz olgunlaşmamış bitkiye zarar verebilirler mi; başka bir deyişle koruma önerir misiniz?

6-) Bir saksı da bir bitki mi yetişebilir?

7-)Tohum da bulunacak elimde(drosera spatulata). Bunu uygun şartlarda çimlendirebilirsem -ki zorluğunu yazılarınızdan anladım- bu tür için bir saksıda kaç tanesi yetiştirilebilir.

Daha elime birkaç gün sonra geçecek olmasına karşın bu meraklı sorularımı mazur görün lütfen. Hata yapma olasılığımı en az indirmek istiyorum. Sonuçta olağanüstü canlılar bunlar, deneme yanılmaya gelmez. Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
Not: 1 küçük vtf getirecek sağ olsun, arkadaşım Ayrıca internetten d.spatulata tohumu gelecek.

pittheus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön