View Single Post
Eski 16-04-2008, 21:17   #665
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard Mesajı Göster
Merhaba;
Geçen gün aldığım cherry domates fidemden dün yeni bir domates çıkmıştı. Bunu görmek çok mutlu edici. Fakat bugün bir bakayım dediğimde daha önceden açmış olduğu çiçeklerin döküldüğünü gördüm. Fidede kalan çiçeklere bakarken de çiçeklerin ana daldan çıktıkları yerlerden kolayca kopup düştüğünü anladım. Biraz daha dikkat ettiğimde ise fotoğraftaki ufaklığa denk geldim. Acaba yaprak dökülmeleriyle bir ilgisi var mıdır?

Fotoğraflardan göreceğiniz üzere bazı yapraklarda da sorunlar mevcut. Birkaç dal kıtırt diye elimde kaldı. Fideyi aldığımda saksısı çok ufaktı. Ben de onu büyükçe bir saksıya koydum. Yeni koyduğum saksıya ise coco peat eklemiştim. Pencere önünde havadar ve Güneş alan yöne bakmakta kendileri.
Domateslerinizdeki hastalık domates mildiyösüdür.görünen fotoğraflardan bu anlaşılıyor. yaprakların altında da muhakkak beyaz küf vardır değil mi?
İlaçlayın diyeceğim ama artık ilaçlasanız da o domatesler size yaramaz. Aşırı etkilenmişler. Hastalığı erken farketseniz de buraya bildirseydiniz ilaç çözüm olurdu.
Bu hastalık aşırı nemli ortamları ve ılık havayı sever. Bulunduğunuz çevrede de bu hastalıktan muhakkak vardır. Ordan domatesinize bulaşmıştır. Bu bitkiyi ve bitki parçalarını imha edin.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön