View Single Post
Eski 14-04-2008, 01:38   #18
lizard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
Benim de garibime giden bir konuyla bağlantılı sanırım geçen sohbet. Neredeyse 6-8 ay önce bahçeye attığım elma ve ayvalara baktığımda bugün bile sapasağlam olduklarını görmek beni hem düşündürmekte hem de üzmektedir. Belki yanlış düşünüyorum fakat toprakta bakterilerin bile yemediği meyveleri yemek zorunda kaldık en sonunda.
Kurtlu meyve herşeyden daha iyidir diğer arkadaşların da dediği gibi ilaçsız olduklarına işarettir. Fakat artık ne hikmetse marketlerde kurtlu meyve ve sebzeler pek bulunmuyor. Eskiden eciş bücüş bulunan meyve ve sebzeler artık tek bir fabrikadan çıkmış gibiler. Hepsi aynı boy ve görüntüde. İşin kötüsü hepsi de tatsız, kokusuz olmaya başlamıştı.

Yıllar önce Avusturya'dan kuzenim ve Avusturya'lı kız arkadaşı İzmir'e geldiklerinde kızın ilk dikkatini çeken şey salatalığın kokusu oldu. Hayretler içinde kalmıştı ve bana salatalıklara bu kokuyu vermek için ne yapıyorlar diye sorduğunda da ben hayretler içinde kaldım. Fakat artık üzülerek o noktaya gelmeye başladığımızı görüyorum.

Yaşasın kurtlu ve eciş bücüş meyve ve sebzeler

lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön