agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-04-2008, 02:38   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: İzmir - Saraykent 6
Mesajlar: 141
Benim de garibime giden bir konuyla bağlantılı sanırım geçen sohbet. Neredeyse 6-8 ay önce bahçeye attığım elma ve ayvalara baktığımda bugün bile sapasağlam olduklarını görmek beni hem düşündürmekte hem de üzmektedir. Belki yanlış düşünüyorum fakat toprakta bakterilerin bile yemediği meyveleri yemek zorunda kaldık en sonunda.
Kurtlu meyve herşeyden daha iyidir diğer arkadaşların da dediği gibi ilaçsız olduklarına işarettir. Fakat artık ne hikmetse marketlerde kurtlu meyve ve sebzeler pek bulunmuyor. Eskiden eciş bücüş bulunan meyve ve sebzeler artık tek bir fabrikadan çıkmış gibiler. Hepsi aynı boy ve görüntüde. İşin kötüsü hepsi de tatsız, kokusuz olmaya başlamıştı.

Yıllar önce Avusturya'dan kuzenim ve Avusturya'lı kız arkadaşı İzmir'e geldiklerinde kızın ilk dikkatini çeken şey salatalığın kokusu oldu. Hayretler içinde kalmıştı ve bana salatalıklara bu kokuyu vermek için ne yapıyorlar diye sorduğunda da ben hayretler içinde kaldım. Fakat artık üzülerek o noktaya gelmeye başladığımızı görüyorum.

Yaşasın kurtlu ve eciş bücüş meyve ve sebzeler

lizard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025