View Single Post
Eski 11-04-2008, 20:34   #9
sercinyo
RoKa AşıĞı
 
Giriş Tarihi: 11-04-2008
Şehir: Mersin
Mesajlar: 55
Öncelikle tüm foruma kocaman hani yağmurlar yağdığında tutupta içinize doya doya sindirdiğiniz toprak kokulu bir Merhaba olsun
Bu siteyle tanışmam, google a 'Roka tohumu' yazmamla başladı.Esas bunuda arama gerekçem, kendi kişisel problemlerimden dolayı evin salonunda uzunca bir zaman sulamayı unuttuğum çiçeklerimin solması ve saksılarının ne yazıkki boşa çıkmış olması ile başladı.Belkide benimki tam manasıyla balkon bahçeciliği olmayacak,ama şu an en azindan filizlendirdiğim nane saplarindan 7 sini yaklaşık 10-15 gun evvel ektiğim küçük bir saksım var.Amaç elbette naneye doymak değil, ama Teknoloji ile donatıldığımız şu yıllarda artık öyle bir hale geldimki elektrikden nefret eder oldum.Gözüm nerde yolda bir ota rastlar çömelip yapraklarını okşamaya toprağına bakmaya başladığımı 1-2 ay evvel farkettim.
Forumda ciddi anlamda Balkon ve Teras bahçeciliği ile uğraşanlar olduğunu ve bunlardan meyve aldıklarini okumak en önemlisi toprağa dokunmanın verdiği huzuru insanlarda görmek nede çok özlemiş olduğum bir gözlemmiş.
Evdeki 3 küçük sayılabilecek ( birinde naneler var) saksımı saymazsak aslında bu iş için pek bir donanımım yok.Ne ekmek istiyorum ? Roka Çünkü rokayı çok ama çok seviyorum özellikle kokusu ve o yapraklarının bana göre baktıkça huzur veren görünümü ile rokaya olan ilgimi günbe gün arttırmakda.Şimdi mevcut deneyimli topraksever dostlar, bu durumda ne önerirler, bir tek nane ve rokayla kalmak istemiyorum.Marul, Domates, kırmızı lahana, başlı yeşil soğan toprağımda saksılarımda görmek istediğim sebzeler.
Evvela nasıl bir saksı olmalı, toprak seçimi nasıl olmalı ?Arka balkonumdaki batıya bakan cephe tamamiyle boş.Ön tarafta doğuya bakan yerde belli başlı boş yerler mevcut.
Birde yetiştirmeyi çok istediğim bir çiçek türü var, Papatya.Papatyayı kendi saksimda görmek en büyük arzum.Aslında en büyük arzum diyorum ya, bilemiyorum belkide saksıda bir papatya görmenin bu denli büyük arzuya dönüşmüş olmasında belkide artık iğrendiğim sıkıldığım bu nefret ettiğim teknolojinin payı büyüktür.
Şehir hayatının ve teknolojinin bunaltıcı ortamından koşar adımlarla balkona ve toprağına yönelmiş biri olarak mevcut isteklerime önerileriniz ne olabilir.

Not.Yeni bir başlık açmaktansa, mevcut başlıkta yer bulmak daha mantıklı geldi.Umarim doğru bir değerlendirme yapmışımdır.
Herkese tekrardan Merhaba ,

sercinyo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön