View Single Post
Eski 08-04-2008, 22:10   #5
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,933
Tirit yapılabilir elbette. Fakat benim çözümüm çok basit, ekmeği derindondurucuda saklıyorum. Acıktığım zaman yarım ekmek çıkarıp çözdürüyorum. Her daim taze.

Bir çok arkadaşım bilir ama genede kayda geçmesi açısından yazayım. Fırıncılık mesleğinde çok basit bir hile vardır. Hamura mayasını fazla katarsanız hamur daha çok su tutar. Böylece gramaj olarak ağır çeker. Bu şekilde un parasına su satın almış olursunuz. Piştikten sonra ekmekteki gözeneklerin büyük ve çok olmasından ve çabuk bayatlamasından mayasının fazla katıldığını anlayabilirsiniz.

Ayrıca nohut mayası ile yapılan ekmekler çok daha geç bayatlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön