View Single Post
Eski 02-04-2008, 00:11   #5
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sizi gerçekten kutlarım Sayın iklimsiz,bravvo, işte bukadar otamatik düzen ,otamatik düzen dediğimiz bu .Hatırlarsanız ilk başlarda sistemlerden bahsederken anlatmıştık. Şimdi kurduğunuz bu düzenin sağlıklı çalışması için şunlara dikkat etmek lazım.
1 .kesinkikle saksılar besin eriyiğinin seviyesinden yukarıda olacak zira yaşadığınız olay gibi besin eriyiği pompa çalışmasada veya durduğu halde akmaya devam eder buna sifon denir.mutlaka saksılar eriyikten enaz 5-10 cm yukarıda olmalı.
2 Saksılardan akansu işte o 5-10 cm den dökülmeliki eriyik hava ile temas etsin eriyiği ayrıca havalandırmaya gerek kalmasın.
3 besin tankınız mümkünse 10 litre olsun eriyiği sık değiştirmek sizi bıktırmasın.
4 ve en önemlisi Sayın iklimsiz pomza torf gibi perlit gibi fazla su tutmaz denemelerim var onun için saati 3saate bir ayarlamışsınız onu sıklaştırın tavsiyem 15 dakikaya bir ayarlayın.3 saat uzun bir süre.ancak ben sisteminizi alttan delikli saksı olarak düşünüyorum eğer deliksiz birsaksı ve pompa sadece eriyiği değiştirmek için kullanılıyorsa yani kökte eriyik herzaman mevcutsa 1 saat aralıklarla ayarlana bilir bunun sık olması faydalıdır. Tekrar tebrik ederim, sanırım ilk otomatik sistemi siz kurdunuz çünkü kimse yazmadı başarılar dilerim, lütfen gelişmelerden haber veriniz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön