View Single Post
Eski 26-03-2008, 12:35   #2
Fondue
Yeni Üye
 
Fondue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Haklısınız, bir balkon bahçecisi olarak ve bahçeli bir eve en kısa zamanda sahip olma umutlarıyla her bahçeli ev fotoğrafına imrenerek bakan biri olarak, geçen hafta alt komşuyla sorun yaşadım..

Kuşlar saksı toprağını kazınca aşağı toprak gelmiş, kapalı balkonunun camları batmış...vs Rüzgardan uçuşan topraklar, yağmurda dağılan topraklar, kuşların oyunları ile komşu dırdırları balkon bahçeciliği için bazen keyifsiz anlar yaşatsa da, hiç olmamasındansa balkonda bitki yetiştirmeye razıyım.

Bundan önce 2 sene boyunca tüm cephesi kuzeye bakan balkonsuz bir evde oturmuştum. Ev oldukça büyük 150m2 ve iyi bir semtte olmasına karşın taşınma sebebim güneş göremediği için yaşamayan saksı çiçekleri ve balkon yokluğuydu.. Kocaman balkonumda sebzeler, çiçekler yetiştirmeye çalışıyorum ama geçen ay çimlendirdiğim kabak, salatalık ve cherry domates tohumlarımın hepsi öldüler.

Yeniden çimlendirme için faydalı bilgiler ararken buldum sitenizi ve bayıldım. Dergileri okudum ve çok faydalı şeyler buldum. Bu ara tekrar tohum çimlendirmeye başlıyorum. Umarım başarılı olurum..

Fondue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön