View Single Post
Eski 25-03-2008, 18:58   #3
Innuendo
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-12-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 59
Kudret Bey, resim çekme fırsatı bulur bulmaz yükleyeceğim. Domates ve biberler sevgili Envor Bey' in verdikleri fideler oldukları için hemen çiçek açtılar.

İlk etapta 1,4 ec değerinde bir karışım hazırlamaya çalıştım ve kap olarak 1,5 litrelik pet şişenin yaklaşık yarısını kullandım.

Üst kısmına strafordan kestiğim parçayı yerleştirdim ve straforun ortasına viyole uygun bir delik açtım, tabii bir delik de hava hortumu için.

Viyolden torfuyla çıkan fideleri de buraya yerleştirdim. Bu arada fidelerde haliyle bir denge sorunu oldu, ben de onları tavana iple gerdirerek sabitledim.

Bu gün yaptığım kontrolde bazı fidelerin köklerinde hareketlenmeler gördüm ancak, dünkü hesaplamalarımda yanlışlık yaptığımı ve 5 litre suya eksik besin kattığımı farkettim. Bugün besini değiştireceğim. Ek olarak, durgun besin karışımını haftada bir kez değiştirmeyi düşünüyorum.

Sevgili Hidro, bizim yaptığımız sizinkilerin yanında tamamen amatörce kalıyor. Çalışmalarınızı dikkatle izleyerek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Hepinize saygılar...

Innuendo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön