View Single Post
Eski 24-03-2008, 21:55   #40
guzidee
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-03-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 25
Hepsi cok cok guzeller.

Sabah sefasini cok severim. Birkac rengini biliyorum ama burada denemedim cunku bildigim kadariyla cok gunes seviyor ve golgede yetismiyor. Yildiz cadiri ve bezelye cicegi icin de yine gunesi sevdikleri belirtilmis.

Bu arada bezelye cicegi cok ilgimi cekti. Gercekten cok guzel. Begonvil yetistirmeyi hep cok istemisimdir ama girismedim bile cunku benim bolgemde olmuyor ki zaten bahce de gunes almiyor, yasatamam nasil olsa dusuncesiyle.

Ben bahcemi bastan yari-golge diye tanimlamistim ama gorustugum peyzajcilar tam golge oldugunu belirttiler (aksam uzeri olan gunesi yeterli gormediler). Ozetle golgeye uyumlu ve cicek acan sarmasik ariyorum simdi. Belki bu cicek acma tanimina ters Clematis'i cok istedim, deneyecegim de ama onda bile fazla cicek ummamam gerektigini soyledi fidanlikta gorustuklerim. Haftasonu Bauhaus'da sordum, kalmamis ama gelecekmis.

Tekrar Bezelye Cicegi'ne donersem...Internette bunun mutasyona ugratilmis cesitleri de geciyor. Golgeye uyumlu bulabilirsem denemeyi cok isterim.

Yardim ve ilginiz icin cok tesekkur ederim.

Guzide

guzidee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön