View Single Post
Eski 22-03-2008, 18:55   #1505
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Merhabalar, Turkiss, foruma acil giriyorsam hangi başlıkta son measjı görürsem oraya bakıyorum önce. Bazı soruları sona bırakıyorum, sonra da başka birşey oluyor kalıyor. Çoğu zaman da gündüz arazide olduğumdan eve iş getiriyorum. Kaşla gözarasında da siteye girip sorulara göz atıyorum. Bu yüzden cevaplarım gecikebilir. Teşhis sorularınızı uygun başlığa aldığınız için orada cevaplanacaktır. Diğer sorularınızı ise açtım.

Çit konusuna gelince, ben de size bir yeşil çit yapmanızı öneririm. Estetik olarak daha hoş buacaksınız. Hedera çok yavaş büyür ve su sever. Eğer gübreler ve damla sulama çekerseniz hızlı büyür. Dikim aralığı için 1 adet/ m yeter. Hedera çok fazla zaralı ve hastalık da çekmez. Bu arada Limon'un önerdiği Photinia da çok uygun, Viburnum tinus da güzel sonuç verir. Sarılıcının sakıncası zamanla telde çok yük yapmasıdır. Budamayla kontrol altında tutmazsanız çökmeler yapar.

Yılan konusuna gelince, yılanın bir meyvelikte zararı yoktur. Tam aksi son yıllarda hızla artan bir zararlı kemirgen olan tarla farelerini avlar. Artık yılan kalmadığı için İzmir'de pek çok tarımsal alanda tarla faresi doldu.

Siz bu konuda endişe etmemek için sınıra bir kazma ağzı ile şerit açın ve içine kükürt dökün, yılan buradan geçip gelmeyecektir. Akrep için de uygulayabilirsiniz.

Benden de size içten selam ve sevgiler Turkiss.


Düzenleyen Mine Pakkaner : 22-03-2008 saat 19:43
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön