Konu: Börek
View Single Post
Eski 20-03-2008, 10:34   #1
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Börek

Diyetteyim ya, yiyemediğim böreğin tarifini vereyim dedim. Çok pratik bir börek bu. İşten eve dönünce önce mutfağa girip fırını çalıştırıyorsunuz. Elinizdeki yufka paketini (1-1,5 kg, yaklaşık 4-6 yufka ) masanın üzerine bırakıp ceketinizi çıkarıyorsunuz. 1 yumurtayı büyükçe bir kaseye veya yoğurt kabına (zenfree duymasın ) kırıp üzerine biraz tuz ekleyip karıştırın. Öyle çırpmanıza falan gerek yok. Bir çatalla iki-üç tur karıştırın yeter. Üzerine yoğurt (yaklaşık 1-1,5 su bardağı ) yoğurt yoksa süt ekleyin. Yoğurt eklediyseniz birazda su koyun. Yarım bardak kadar da sıvı yağ ekleyip tekrar çatalımızla karıştırıyoruz. Yufkayı elimizle koparıp (zor geliyorsa koparmadan) yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. (En sevmediğim kısım tepsi yağlamaktır. Ben de biraz sıvı yağı tepsiye döküp, yufkadan kopardığım parçası sanki bir kumaş parçası gibi kullanarak yağlıyorum, böylece elim yağlanmıyor.) Yufkalar karışık, buruşuk bir şekilde tepeleme tepsiye yerleştirildikten sonra hazırladığımız yumurtalı karışımı üzerine gezdirerek döküyoruz. Fırına sürüp pişmesini bekliyoruz. Eğer evde yumurta kalmamışsa sadece yoğurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Esas malzememiz yufka. Yufka olduktan sonra diğerlerinden bulduğumuzu kullanmamız yeterli.
Mümkünse sıcak yerseniz daha lezzetli. Soğuduktan sonra o ilk andaki kadar lezzetli olmuyor.
Şimdi özetliyorum.
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak su
Yarım bardak sıvı yağ
tuz
( yoğurt ve su yerine süt de kullanbilirz)
Karıştırıp, parçalayıp tepsiye yığdığımız yufkaların üzerine döküyor ve fırına sürüyoruz.
Afiyet olsun.


Düzenleyen abk : 20-03-2008 saat 10:36 Neden: eksik ve hatalı yazım
abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön