View Single Post
Eski 19-03-2008, 10:46   #1
M.Sema
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Patatesli Köfte

Patetes-köfte ikilisini çocuklar olduğu kadar biz büyükler de severiz. Ben son bir yıldır şu şekilde yapıyorum.

Fırın tepsisi zeytin yağıyla yağlanıp 180 derecede fırın açılıp ısıtılmaya başlanır. Daha önceden soyulmuş, elma dilimi şeklinde kesilmiş (çok ince kesilmeyecek) ve suda bekletilmiş patatesler süzüldükten (kurulanmadan) sonra geniş bir kaseye konup içine tuz, karabiber, kırmızı biber, özellikle de kimyon ve zeytin yağı gezdirilip iyice harmanlandıktan sonra sıcak fırın tepsisinin içne yayılır (tepsi sıcak olunca patatesler yapışmıyor).

20 dakika kadar sonra tepsi dışarıya alınıp patatesler şöyle bir karıştırıldıktan sonra tepsinin yarısına, fazla üst üste gelmeyecek şekilde itilir. Kalan boşluğa kesilmiş ekmek dilimleri yan yana konulup tepsi tekrar fırına konulur.

Gene önceden hazırlamış olduğumuz köfteler yağlanmış fırın telinin üzerine ekmeklerin üstlerine gelecek şekilde yerleştirilip fırına tam tepsinin üzerinde ki rafa yerleştirilir. Köftelerin her iki tarafı da kızarınca afiyetle yenilir.

Köftelerin yağı ekmeklerin üzerine damladığı için ekmekler çok lezzetli,kenarları çıtır ortaları yumuşak oluyor hem de evde ki bayat ekmekler değerlendirilmiş olur.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön