View Single Post
Eski 12-03-2008, 21:23   #201
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
limon resminiz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema Mesajı Göster
Sayın İzzeterisen resmi gönderiyorum gözle görülen bir şey yok ama genede bakabilirseniz sevinirim.
İyi günler M.Sema Hanım,
Bu resim çok parlak çıkmış, bir şey anlaşılmıyor. Önceki resim yaprağın üstü idi , siz yaprağın altını çekmişsiniz. eğer daha önceki resim büyük kapasiteli ise sadece yaprağın tozlu kısmını o resimden kesip buraya eklerseniz cevap verebilirim.
Kırmızı örümcekler 8 ayaklı canlılardır, ağır hareket ederler. Mercekle çok rahat görünürler. Eğer kırmızı örümcek sorunu çıkarsa yapraklarda sararma görülür. Şu an örümcekten ileri gelen bir sararma yok ama. Bir bakın bakalım. Ekteki resim turunçgil kırmızı örümceğinin resmidir.
Limon ağacınızı tozlu yerlerde bulundurmayın.
Kalorifer kenarında sanıyorum. Biraz uzakta dursa iyi olurdu.
Bir bez ile hafifçe yaprakların üzerinde bulunan bu zararlıları öldürebilirsiniz. Eğer yaprak üzerinde bir şey görürseniz inceleyin bize yazın, öğrenmenize seviniriz.
Ayrıca Oğuzhan arkadaşın dediği gibi , yaprak üzerinde bulunan yapışkanlıklar kırmızı örümcek belirtisi değildir. Yapışkanlık, yaprak biti, kabuklu bitler, beyaz sinekler, torbalı koşnil vb. gibi zararlıların zarar yapmasından kaynaklanır. Eğer bir yapışkanlık olursa bitkiyi inceleyip resimlerseniz, yardımcı oluruz.

Eklenen Resimler
 
izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön