View Single Post
Eski 12-03-2008, 20:10   #29
napcan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-10-2007
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 8
Şimşir üretimini Sapanca'da yapacaksanız sera ortamına gerek yok. Her mevsim çelik alıp köklendirebilirsiniz. Yalnız yaz sıcaklarında güneşin altında tutmamanız ve düzenli sulama yapmanız gerek. Köklenme için en iyi dere kumu, mil iyidir derler ama ben torf, bahçe toprağı ve kumda denedim pek fazla bir fark göremedim. Uğraşmak istemiyorsanız direkt toprağa dikin. Dediğim gibi Sapanca'da iseniz %95'i köklenecektir.

Çelikleri tek tek poşetlere, viyollere veya saksılara dikmeyin. Meyve kasalarına sıkışık vaziyette kasa başına mesela 300-400 tane ekebilirsiniz. Köklenme gerçekleşince istedeğiniz başka bir ortama alabilirisiniz. Azgın bir bitkidir çok kolay köklenir. (bu bölgede)

napcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön