View Single Post
Eski 05-03-2008, 11:37   #27
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Arkadaslar iyi bir bonsai elde edebilmek icin, gerektiginde radikal budamalar yapmalisiniz. Vysseranin da yaptigi sadece budur. Iyi ve guzel bir bonsai elde etmek icin, kafasinda dusledigi foruma ulasabilmek icin agacini bilincli olarak budadi. Farkindaysaniz o da uzun bir zaman budamak icin karar veremedi. Cunku agacini sizin baktiginiz gibi bakip onu budamadan onceki hali ile de seviyordu o yuzden agaci bu sekilde budamak onun icin de kolay olmadigini dusunuyorum. Ama bu budama ile istedigi forumu kisa bir zaman sonra yakalaycagini da biliyorum.

Agacin ilkbahar ortalarinda eklenecek baska bir fotografini gordugunuz zaman yeni cikan surgunlere ve agacin guzelligine inanamaycaksiniz.

Bonsaide budama onemli bir calismadir. Budama yapamiyorsaniz bonsai de yapamiyacaksiniz. Bilincli yapacaginiz her budama sizi adim adim guzel bonsailere goturecektir. Unutmayin ki bonsaiyi kucuk tutan, buyumesini engelliyen neden sadece budadigi icindir(kimi bodur bitki cinsleri disinda).

Uzman16 nin yazdigi "sanki cam agaci icin dusunulmus bir forum" sozcugu daha onceleri paylastigim bir bilgiyi, tekrar Bir kez daha hatirlatayim, igne yaprakli agaclarda buna benzer derin bir budamadan sonra agacin yasayabilmesi mucize olur o yuzden igne yapraklilari
buna benzer bir sekilde budamayiniz.

Hepinize guzel bonsai calismalari(budamalar) diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön