View Single Post
Eski 02-03-2008, 23:49   #5
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eaglion Mesajı Göster
Sayın Polatuz,

Zaman darlığından bonsai hariç diğer forumlara pek giremiyorum. Siteye ilk üye olduğum dönemlerde o başlığa bakmıştım daha sonra dönmedim. Siz mesajı yıl sonunda atmışsınız. Bu da bana bir ders olsun. Mesajınızı okumuş olsaydım 3 ay boşuna aramazdım

Yanlız perlitle ilgili bir sorun farkettim. Ağacı ektikten sonra ilk defa bolca suladığınızda karışımdan kurtulup yüzeye çıkıyorlar. Ekmeden önce Saksıyı hemen hemen doldurup iyice ıstattıktan sonra Herşeyi tekrar karıştırınca tekrar o kadar su koymaya gerek kalmadığından sorun olmuyor.
Gerçekten de gerek fideler, gerek tohumlar ve dikim ortamının kendisi konulan su ile adeta harmanlanıyor. Bu yüzden ben perliti bir süzgece koyup bol su ile yıkamayı düşünüyorum. Böylece tozlaşan bölüm suyla birlikte akacak, kalan taneler de su ile ağırlaşacak ve minyatür bir kürekle saksıya konulabilecek. Sanırım perlit tozunun solunması sağlık için de zararlıymış. Sonunda da altı delik bir saksıda (free draining) sulanınca tıpkı toprak gibi yerine yerleşecek.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön