View Single Post
Eski 25-02-2008, 11:33   #20
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
Sanırım son mesajınız banaydı.

Belirtiğim gibi sizin ağacınız hakkında bilgim yok. Yazmış olduğum bilgiler hemen her bitki ve ağaç için geçerli. Görebildiğim kadarıyla ağacınız dört ayrı gövdenin birbirlerine örülmesi ile elde edilmiş. Kök bölümleri de kaynaşmaya başlamış. Köklerine yanlışlıkla zarar verdiğiniz gövdeyi diğerlerinden ayıramayacağınız için tüm ağaç etkilenecektir. Bu nedenle budama konusunda dikkatli olmanız gerektiği açık.

Eğer kök budaması yaparsanız benim tavsiyem her bir gövde kökünü ayrı ağaçmış gibi düşünerek budamanız. Genel görünüşünü değil herbirinin ayrı ayrı kök ihtiyacını düşünmek gerekiyor.


Sulama ile ilgili olarak,

En son yazdığınız mesajda, aldığınızdan itibaren (1 hafta) hiç sulama yapmadığınızı belirtmişsiniz. Fazla olumsuz etkilenmiş gibi görünmüyor. Bununla birlikte, hergün azar azar sulamakta fayda var. Elle kontrol ettiğinizde eğer toprak hala ıslaksa (nemli değil) o zaman sulamayı atlayabilirsiniz.

Eğer verdiğiniz çok miktarda su dışarı hiç çıkmıyor ya da hepsi çıkıyorsa o zaman saksınızı kontrol etmeniz gerekecek. Aşırı çamurlanma, tıkanma veya köklerin saksıyı tamamen doldurmuş olması gibi bir problem olabilir. Kök kitlesi ve saksının boyuna bakınca son olasıklık biraz yüksek.

Yine de ağacın bilenine danışınız.

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön