View Single Post
Eski 09-04-2006, 01:17   #118
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Unhappy Bonsaisever için

Bonsaisever, aşağıdaki bilimsel araştırma işine çok yarayabilir.Tam da IBA satın aldığın dönemde bu bilgileri bence kaydet. Sık kullanılanlara eklediğim dosyaları kurcalarken bunu görünce aklıma geldin.

Burada verirdim tamamını ancak içinde çok tablo var. Özetini linkiyle birlikte aşağıya koydum

DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİNDE ÇELİK İLE ÜRETİMİN OPTİMİZASYONU

Murat ZENCİRKIRAN


ÖZET


Ülkemiz süs bitkileri sektörü içerisinde önemli alt sektörlerden biriside “Dış Mekan Süs Bitkileri”dir.

Özellikle bu sektör çevre düzenleme için ihtiyaç duyulan materyalin temini açısından son yıllarda giderek önem kazanmış, yapılan üretim miktarı ile karşılanamayan talep artışı dış mekan süs bitkileri ithalatı ile giderilmeye çalışılmıştır. Bununla birlikte dış mekan süs bitkileri fidanı yetiştiriciliğinde, özellikle çelik ile üretimde: üretim materyalinin seçimi, alınma zamanı, köklendirmede kullanılacak hormon ve konsantrasyonu hakkında pratik bilgilerin eksikliğinden kaynaklanan düşük verimlilik de üretim kapasitesini ve fidan kalitesini olumsuz yönde etkilemiştir.

Bu bildiri ile çelik ile üretimi yapılabilecek önemli dış mekan süs bitkilerinde verimli bir şekilde köklendirme yapılabilmesi için uygun çelik alma zamanı, çelik tipi, köklendirme hormon ve konsantrasyonları konu ile ilgili araştırmalar ve yaptığımız çalışmalar incelenerek ortaya konulmaya çalışılmıştır.


http://www.agr.ege.edu.tr/~fitekno/Doc12.htm

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön