View Single Post
Eski 17-02-2008, 21:28   #21
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Ürünün görünümü yerine, lezzetine önem veren Antalyalı çiftçi, daha fazla talep gören ve tat değeri normalinin 4 katı olan aromalı domates yetiştirmeye başladı. Şimdi süpermarketlerin siparişlerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Yenilikçi üretici Doğan'ın aromalı domatesle tanışması 2005 yılında İtalya'nın Sicilya kentinde düzenlenen 'Dünya Domates Konferansı' ile başlamış. "Tüketici taleplerini araştırırken sıklıkla domatesin eski tadında olmadığı yönünde şikayetlerle karşılaştık." diyen Doğan, Sicilya'da gördüğü katma değeri yüksek ve normaline göre daha tatlı olan aromalı domatesi Türkiye'de yetiştirmeye karar vermiş.

Ürettiği minik domateslerin marketlerde büyük ilgi gördüğünü ifade eden Doğan, "İlk başladığımızda 20 ton sattık. Sonra birden patladı. 2006'da 750, geçen yıl da 1.500 tona çıktık." diye konuştu. Doğan, halen sözleşmeli çiftçilerle birlikte 700 dekar alan üzerinde aromalı domates yetiştiriyor.

Aromalı domatesin tohumu gramla değil taneyle satılıyor. Sadece bir tane tohumun fiyatı 1,2 Euro. Normal domatesin tat değeri 3 briks (konsantrasyon oranı) iken aromalı domateste bu oran 7'den başlıyor. Şu anda briks oranı 11 olan ürün yetiştirdiğini aktaran Doğan, şeker oranı 14 olan ürünlerin de deneme çalışmalarını yaptığını ifade etti. Domates, üzüm gibi salkım salık yetişiyor.

http://www.patronlardunyasi.com/news...l.php?id=40721


Acaba haberdeki domates bir GDO mu dur?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön