View Single Post
Eski 17-02-2008, 15:00   #84
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Sayın Demirgonenc, tecrübelerinizi paylaştığınız teşekkür ederiz. Çalıştığınız arazi ne kadar? Neler yapıyorsunuz bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Alıntı:
Eğer sizin yapabileceğinizi hissederlerse yardımcı olurlar ve iyi yol gösterirler. Anladığım kadarıyla çok sayıda hevesli orman ile temas kuruyor ve sonra vazgeçiyor. Sanıyorum bu onlarda bıkkınlık yaratmış durumda.
Tespitiniz çok doğru. Başvuranlardan birçoğu konuyu hiç araştırmadan geliyor.

Gelirken, bir görevlinin ellerinden tutup araziyi göstermesi, beğenirlerse projeyi onlar adına yaptırması, hatta uygulamayı da yapması, sonunda da kendilerine, ağçlandırma yapmış olmanın zevk ve onuru ile bir yüklüce kâr bırakması beklentileri içinde oluyorlar. Beklentilerine uymayan her söz ve davranışı da düşmanca bir tavır olarak algılama ihtimali de çok yüksek oluyor. Bu da görevlileri gerçekten bıktırıyor.

Şayet, arazi az çok tarıma elverişli ise, bakir olan arzide ilk bir kaç yıl iyi ürün alındığını bilen açıkgözler, ağaçlandırma adı altında arazi alıp, bir iki yıl tarım yapıp araziyi terk ettiler. Böylece yüzü bozulan arazide erozyonun da hızlanmasına neden oldular.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön