View Single Post
Eski 16-02-2008, 09:31   #80
demirgonenc
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 45
Birkaç arkadaş olarak sürdürdüğümüz bu çalışmada, orman çalışanlarının yardımcı olduklarını belirtmek durumundayım. Eğer sizin yapabileceğinizi hissederlerse yardımcı olurlar ve iyi yol gösterirler. Anladığım kadarıyla çok sayıda hevesli orman ile temas kuruyor ve sonra vazgeçiyor. Sanıyorum bu onlarda bıkkınlık yaratmış durumda.

Özel ağaçlandırma için düz ve kolay dikilebilir yer bulacağınızı hiç sanmayın ve bu hevesle işe girmeyin. Eğimli ve arada derede kalan araziler var. Kolay yerlere zaten bölgenin köylüsü dikim yapıyor.

Eğimli arazi büyük iş makinaları ve masraf demektir. İnsan gücü, ulaşım gibi unsurları iyi hesap etmek gerekir ve herşeyden önce bütün işlemleri tamamladıktan sonra en an iki ay işinizin başında durmak gerekir.

Merakımızdan dolayı başladığımız bir projeyi bitirmek üzereyiz. Gece yarıları yaptığımız yolculuklar, ormanda yaptığımız yürüyüşler, hesaplar-kitaplar halen sürüyor. Günlük işlerimizin dışına çıktığımız, ofislerden uzaklaştığımız için hiç yorgunluk ve bıkkınlık duymuyoruz. Herkese kolay gelsin

demirgonenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön