View Single Post
Eski 15-02-2008, 20:39   #68
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sevgili arkadaşlarım,arkadaşımız hidronun açiklamalarını gördükten sonra hala susmanın hatalı olacağını düşünerek, konu hakkında birşeyler söylemek istiyorum. Arkadaşımız hidro bana özel mesjla durumu anlattı,Türkmenistanda çalıştığını. orada sebzeye hasret kaldıklarını. ve ellerinde ki imkanlardan bahsetti. Kendilerine buraya izne gelen bir arkadaşıyla, daha doğrusu bu işleri beraber planladıkları arkadaşıyla buluşup bir besin eriyiği yolladım,içinde büyün detaylı kullanma talimatıyla. Ogünden sonra 5-6 defa mail leştik,fakat henüz işleri tamamlayamamaktan bahsetti.Geçen gün gelen mailde bütün tohumların çimlendiğini ancak ıspanakların çimlenmediğini söyledi.Bende kendilerine tohum ların bozuk olabilecegini ve hemen birbaşka marka tohun dikerek denemesini söyledim.
ANCAK....şimdi aklıma başka şeyler geldi ve mutlaka sizlerle paylaşmak istedim.
Bahara az kalmışken, tohum dikim mevsimi gelirken bu konunun gündeme gelmesi isabet diyorum.Sizlerden ricam bu konuyu açıklığa kavuşturmak için en küçük bilgisi olan dan en büyük kariyer sahibine kadar herkes konuyu yorumlasın.ve sevgili Malina;nın da dediği gibi elimize geçen bu deney fırsatını değerlendirelim.
Bem diyorumki Sayın arkadaşımız hidronun ıspanak tohumlarının çimlenmemesinin sebebi, toprağın çok tuzlu olmasından kaynaklana bilirmi? Ayni tohumlardan ayni ortama. (ısı, ışık,çevre olarak) saf su veya içile bilir nitelikte birinci sınıf su ile ( EC si 0,5 mS/cm ye kadar ) yıkanmış,
tuzdan arındırılmış ayni topraktan alınma bir numunede denense acaba çimlenme gerçekleşirmi, nedersiniz? .Bu konu hakkında bazı kaynaklara baktım ama tatmin edici bir cevap bulamadım, Bu konu hakında bilgi vercek ,yorumlıyacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön