Konu: Nergis
View Single Post
Eski 15-02-2008, 19:35   #55
Ludisa Excellence
Ağaç Dostu
 
Ludisa Excellence's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 225
Sn. Buket Aktar

Alıntı:
Bence bunlar nergis değil. Ben bu çiçekleri Dafodil olarak aldım. Nergislerin ismi Narsisius olarak geçiyor.
Daffodil yanılmıyorsam ingilizcede nergisgillere verilen genel ad idi.Yani en azından nergis ve varsyonlarına.

Alıntı:
Bu arada kendi sorunumu da yazmadan geçemeyceğim. Benim geçen yıldan ekilmiş birçok nergisim var. Bu yıl sadece bir tanesi çiçek açtı. Bol bol yaprakları olmasına rağmen henüz çiçek yok. Bir dostum soğanlarının derine gitmiş olabileceğini söyledi. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi menekşeler ile bir yerdedirler.
Ne dersiniz sorun ne acaba???
Yanlız bir şeyi anlamadım.Geçensene ekili olan nergislerinizin üzerini bu sene toprak ile mi örttünüz de derini gittiler , yoksa bu sene farlı bir yeremi ekim işlemini yaptınız?
Esasen soğanlı bitkicilikte toprak tapısıda önemlidir.Eğer bulunduğu yer mineral vs. den fakir bir toprak ise soğanınız canlı olduğu süre içinde gerekli gübrelemeleri yapmanız şart.Tabiyki iri çicekler etde etmek için.Soğanlarınız dormant olduğu zaman ise toprağı bir sonraki sene için hazırlamanız gerektiği biliniyor zaten.

Sn. limon ,

Alıntı:
Laleler 10 cm kadar yaprak verdiği halde nergislerin bir tanesi bile yok görünürde.
Sanırım ya soğanlar çürüdü ya da derine gitti. Sağlık olsun
Benim deneyimlerime göre nergisler lalalerden (soğansal yapı olarak) çok daha dayanıklı. Çabuk bir çürüme nerdeyse imkansız gibi.Gübre(NPK, hümik asit) ile yanan nergislerin bide yeniden çok çabuk kök oluşturduğunu biliyorum(tabi bunlar deneme amaçlı yapılan gübrelemeler idi).Siz en iyisi şu soğanları bir kontrol edin derim ben.

Teşekkürler.

Ludisa Excellence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön