Konu: Tema
View Single Post
Eski 04-04-2006, 22:56   #18
sezinci
Ağaç Dostu
 
sezinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,969
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asc1485
Bir arkadaşımız 6 yılda alınan yolun azlığından dem vurmuş.
Bu kişi benim. Ben işin içindeki birisi olarak söyledim bunu. Orman Genel Müdürlüğü 2006 yılında 250.000 Hektar orman alanında rehabilitasyon yapmayı amaçlıyor. Yılın ilk 4 ayında da bu programın yarısına yakın kısmını tamamlamış durumda. Bu çalışma temposu programın üzerine çıkılacağını gösterir. Bu 2007 yılı için de 250.000 Hektar olarak planlanmıştır.

Rehabilitasyon çalışmaları bozuk orman alanlarının iyileştirilmesi anlamına gelir. Yani her yıl yukarıda bahsettiğim miktarda bozuk orman alanı verimli orman alanları içine katılmaktadır. Verimli orman alanları 1 yıllık emekle fidan dikip tohum ekmek suretiyle kazanılamaz. Rehabilite edilmeye başlanan bu sahaların uzun yıllar bakıma ihtiyacı olacaktır. OGM bunu bildiği için bu tür sahalar tam olarak verimli hale gelinceye kadar bakım çalışmaları yapmaktadır.

İşin reklam kısmıyla ilgilenmediği için OGM'nün yaptığı çalışmalar görünmüyor.

Tabiiki gönüllü insanları bir araya gelerek doğaya sahip çıkmaları çok güzel bir olay. Bunu başardığı ve doğa sevgisini sürekli gündemde tuttuğu için TEMA'yı tebrik etmek gerekli. Ama teknik olarak işe hakim olunsa, TEMA meşe palamudu ekilen yerlerde elde edilen fidanların bakımını da üstlenirdi. Maalesef TEMA'nın eksiği bu

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön