View Single Post
Eski 10-02-2008, 23:04   #1
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
ZEN BAHÇESİ nasıl yapılır

Bonsai bölümünde nisan 2007 'de eklediğim fakat daha geniş bir kitleye hitap etmesi açısından doğru yerin burası olduğuna karar verdim.. O bölümde sadece bahçe bonsaileri yer alacak artık
tourkana / Zen bahçesi - Bahçe bonsaileri zen bahçesindeki ağaçlar hakkında bu bölümde daha fazla ayrıntı var. Buraya da mutlaka göz atın.

Gelelim zen bahçesine, yapımı çok kolay olmuştu ,yaklaşık 20 m2 lik bir alana toplam 3 kişinin çalışması suretiyle yarım günde bitirdik.

Kullanılan malzemeler İnşaat Drenaj Muşambası-Traverten Tamburlanmamış Taş(1,5 ton)-muşambayı Kesme aletleri-toprak-zen bahçesi adaların oluşumda yükseltiyi sağlamak için kullanılacak Kayrak Taşları..

En önemli konu ağaçlardı, bunu da boyu 1,5 metreyi geçmeyen tercihen yamuk gövdeli çamlar ve akçaçağaçlar olarak belirledik.
Carex ,şimşir ve açelyaları ise yaprak döken ağaçların yanında uygulanabilir diye düşündük.Akçaağaç ve açelyaları yarı gölge alanlara yerleştirmekte fayda
var , yaprakları hemen kuruyabiliyor.
Toprağın üstünü yeşil gösterebilecek iki örtücü var , biri heryerden temin edebileceğiniz yosun diğeri ise arapsaçı... Yosunun sürekli gölge ve nem isteği kuruma problemi doğurabiliyor ,ülkemiz şartlarında arapsaçı daha doğru bir tercih bence.

Eklenen Resimler
     
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön