![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Thunderon
Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu başlıkta tanıtacağım.Hepimizin sağlıklı ve verimli bir dönem geçirmesini diliyorum. 1-Kara kabak 2-KAdife çiçeği 3-Zinnia 4-KAradeniz salatalık 5-Sakız kabağı Alıntı: Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine TIKLAMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. İlk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız.. Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kara Kabak
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: kara kabak Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Kandıra köylerinden aldım Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer aileden bitki yetiştirilmedi Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yakınında benzer aileden bitki yetiştirilmedi Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlısı ve yemeği harika oluyor. Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, İklim gereksinimleri: Su ve güneş olunca çok iyi yetişiyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kadife Çiçeği
Kadife Çiçeği Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adı: kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya İlk paylaşan : -- Tohumun kökeni :Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Benzer aileden bir bitki yok Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Tohum Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkinin ayırd edici özellikleri: 50-60 cm boylanan bol çiçekli. Tohum çimlendirme: direk yerine ekilen zahmetsiz bir bitki. Saçılan tohumlardan seneye kendiliğinden tekrar çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Zinnia(kirli hanım çiçeği)
*Bitki türü: Çiçek *Bitki ömrü: Tek yıllık *Tohum Türü: Zinnia *Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıldır *Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya *Tohumun kökeni (size nereden geldi): ticari tohum olarak aldım . *Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): gübre ve leonardit *Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Yok *Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok *Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül *Bitki tipi ve gelişim durumu: Göz alıcı kırmızı renkte çok katmerli çiçeklere sahiptir. Arı ve kelebekleri çeker. 60-90 cm boylanır. Tek kökte aynı anda ortalama 8-10 çiçek verir. Çiçek ömrü uzundur. *Yetiştirme özellikleri: 1) Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Son donlardan önce içeride ekilip son donlardan sonra yerine şaşırtılır. Ya da son donlardan sonra doğrudan yerine ekilir. 2) Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok 3) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneşli yerde güzel yetişir. 4) Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeği solduğunda kesilip kurutulur ya da dalında kuruduktan sonra kesilir. Tohum sayısı sınır olduğundan 15 kişiyle paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sakız Kabağı
. Bitki türü: Sebze . Bitki ömrü: Tek yıllık . Tohum türü: Sakız kabağı, Cucurbita pepo . Tohum çeşit adı: Sakız Kabağı . Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl . Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya . Size nereden geldi: Pazardan almıştım . Tohumun kökeni: F1 tohumdan çoğaltılmış. . Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi, leonardit . Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı. . Hasat yıl ve ayı: 2020 Temmuz . Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, . Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Lezzetli, meyve boyu kısa tombiktir, az çekirdekli. . Verimlilik (Kök başına düşen meyve miktarı): Kök başına 10 adede yakın aldım. . Yetiştirme özellikleri: Susuzluğa gelmez, Dolmalık ve kızartmalık uygun bir çeşittir. Ayrıca tohumunu part part ekmekte fayda vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz salatalık
Bitki türü:Meyve- Salatalık (Cucumis sativus) Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Cucumis sativus Tohum kaç yıldır sizdedir :1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Sakarya Tohumun kökeni :Sayın sky83 den aldım (2016-2017) Kullanılan gübreler :inek gübresi ve leonardit Kullanılan ilaçlar :İlaç kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Aynı aileye ait bir çeşit yoktu Hasat yıl ve ayı:Eylül-2020 Bitki tipi ve gelişim durumu:Sarılıcı, oldukça azgın bir çeşit. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Beyazımsı, 20 cm kadar uzayan meyveleri var.Çok verimli bir çeşit. Haziran ortasından eylül başına kadar ürün aldık. Yetiştirme özellikleri: Mutlaka sarılacağı ağ vb ortamlar olmalı.Çok fazla büyüme özelliği var. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Viyollere ektim mayıs ayında yerine aldım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneş alan bir ortamda yetişti. Haftada bir sulama yapıldı. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyve sapları tamamen kurumuş ve kahverengileşmiş meyvelerden tohum aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|