Herkese merhaba, bu sene kismetse ben de tohum paylasacak kisilerden olacagim. Bu seferki biraz sinirli sayida olacak ama gene de baslangictir diye dusundum. Simdi beni aldi bir telas neyi nasil ne sekilde yapacagim diye :)
|
merhaba,
talep ettiğimiz tohumları üyelik sayfamızda bir yerde görebiliyor muyuz yoksa kendimiz mi not almamız gerekiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar |
Alıntı:
|
Merhaba, bu sene 2. kez etkinliğe katılacağım. Geçen sene oldukça güzeldi, bu etkinliğin varolmasında devamında emeği geçen, katılan herkese, her şey için teşekkürler
|
Herkese bol bereketli verimli bir sezon diliyorum. 2020 etkinliğimiz hayırlı olsun. teşekkürler
|
Alıntı:
Maalesef aynı bahçe içerisinde 2 çeşit ile 50 çeşidin hibritlenmesi açısından hiçbir fark yok. :( Yoksa bu yüzden mi Tatlı Mısır "Soltera Morado" olarak paylaşmadınız? |
@ bahcedenn, geçen sene çok farklı mısır aldım ve bir kısmını ekmeye yer ve zamanım olmadı. Dolayısıyla geri dönüp bakmadım ama şimdi sizde görünce hatırladım, paylaşımdaki bilgileri de değiştireyim, uyarı için teşekkürler. İki çeşidin birbiri içinde çaprazlaşmasının benim için sıkıntısı yok, benzer özellikteler, ortaya daha kötü bir şey çıkacağını sanmıyorum ama @birnefestoprak ın gösterdiği mısırların farklı tozlaşmasını önleyen yöntemi de başarabilirsem uygularım.
|
Merhaba;
Bu sene ilk defa etkinliğe katılıyorum ve cevap bulamadığım birkaç sorum var. Tohum tanıtımı yaptığımız paylaşımın altındaki beğeni sahipleri, aslında o tohumu taleplerine ekleyenler oluyor değil mi? Ve biz o beğenenlerin isimlerine ve taleplerine göre paketler hazırlayıp merkeze göndereceğiz, doğru mudur? |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar bu yıl ki tohum paylaşım etkinliği herkese hayırlı olsun.
Bende elimden geldiğince paylaşım yapacağım şuan için bir önerim olacaktı. ilk olarak tohum paylaşan arkadaşların tohumların açıklamalarını şu konulara değinmelerini istiyorum. - örneğin; biber paylaşacaksa biberin acı mı? tatlı mı? olduğu hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz. Tatlı ise yakınların da acı biber yetiştirildi mi ve tohum alırken dikkat edinildi mi? - Domates içinse ise oturak mı? sırık mı? büyüklüğü hakkında detaylara yer verirseniz ayrıca çok mutlu olurum. - Fasulye için ise sırık mı? oturak mı? kılçıklı mı? kılçıksız mı? tazesi kurusu tüketilebilir mi tarzında. Örneğin; paylaşım yaparken genelde barbunya fasulye deniliyor ama bazı barbunya fasulyelerin tazesi de tüketiliyor bunu dile getirirseniz benim için tazesi kurusu olan barbunya yetiştirmek daha çok işime gelir. Eminim bir çoğunuz içinde bu geçerlidir. - Ayrıca bence bazılarımız tohum çok tercih edilsin mi diye mi bilmiyorum ama bazı bilgilerin çok doğru olmadan yazılması hoş bulmuyorum örneğin verimli bilgisi, bu yetiştirilme durumunu ortam iklime bağlı olarak tabi ki de değişiyor ama verimli denilip de yetiştirdiğim bazı tohumlardan hiçte memnun kalmadım açıkçası. Tohum yapısı sanırım hibritlenme sonucu değişmişte olabilir bilemiyorum. - Ayrıca paylaşacağınız tohum eğer eski ise bu senenin değilse lütfen belirtin. Çünkü bazı arkadaşların eski tohumda dağıttığına şahit oldum bir çok tohumun kıvırcık soğan gibi tohumların ömrü çok az o yüzden iki yıl geçmişse bile çimlenme yüzdeleri düşüyor hatta hiç çimlenmiyor. - En son olarak lütfen arkadaşlar paylaşacağınız tohum miktarı az ise kota koyun ki fazla kişi tercih etmesin edince de herkese yetsin diye paket başına düşen tohum sayısı düşürüyorsunuz sanırım geçen senelerde örneğin bir pakette 4 adet domates çekirdeği geldiği oldu. Anlayışınız için teşekkür ederim ^^ |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
@i.sunaz Öncelikle tohum etkinliğine yoğun katılımınız için tebrik ve teşekkürler. Sanırım paylaştığınız tohumlara ilk talip olanlardanım.
Paylaşımla ilgili naçizane fikir belirtmek isterim. Alt mesajlarda başlık (tohum ismi) olması sanırım benim gibi ilk talep edenler için kolaylık olur. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
alt mesaj
Alıntı:
|
@i.sunaz Sanırım yanlış anlaşıldım. Söylemek istediğim;
Mesala tohum tanıttığınız yedinci mesaj hangi ürüne ait? Ben hokoido kabağı olduğunu tahmin ediyorum ama mesajda ilk cümle Hokoido Kabağı- şeklinde başlasa daha anlaşılır olur diye düşünüyorum. Naçizane fikrimi söylüyorum. Yoksa siz bu kadar emek verip gayret ediyorken gayretinizi olumsuz etkilemek istemem. SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Bir de şımarıklık demezseniz, geçen yıl sn Atılganın paylaştığı painted mountain mısırı paylaşma niyetinde olan kimse var mı acaba? Geçen yıl çok heves etmiştim bana kısmet olmamıştı da.
|
Bu yıl dikkatimi çeken bir şey de henüz maydanoz, dereotu paylaşan kimse olmadı. Geçen sene vardı diye hatırlıyorum, baş kereviz havuç falan da görmedim. Hani ellerinde olanlar varsa diye , heveslileri var hatırlatayım dedim
|
Alıntı:
|
Benim bir sorum var, mesela sinirli sayida tohum var dagitabilecek diyelim 10 kisilik ve 13 kisi begendi. Ilk begenenleri nasil gorebiliyoruz begenenlerin icinde?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhaba, Kantalup Kavun ve Dinozor Kavun için 10 kişi sınırlı demissiniz ve öyle görünüyor ki sınır asılmış bile bu durumda taleplerime ekle yapmamam gerekiyor sanırım.forumu yeni keşfettiğim için sormak istedim,kurallarda bu durum ile ilgili birşey görememiştim gozumden kaçtıysa peşinen özür dilerim, iyi günler.
|
Selamlar, bu sene ilk defa tohum paylaşıyorum. Hayıt otu tohumu konusunda emin olamadım. Yan bahçede epeyce çalı var, olgunlaşmış bir sürü tohum topladım. Bizim bahçede de klimanın suyunun aktığı yerden kendiliğinden çıktı ama henüz tohuma geçmedi. Kendi topladığım tohumları çimlenme süresini görmek için viyole ektim. Bahçemdeki bitki etkinlik süresince belki tohuma geçebilir ama acaba bu tohumu paylaşımdan çıkarmalı mıyım? Doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin ör. bilyalı kekik, gelincik, vb. tohumunu paylaşabiliyor muyuz? Vakit geç olmadan paylaşımı kaldırayım.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024