![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
ayhank
Paylaşılacak Tohum Listesi; Tohumlar hazırlık aşamasında, hazır olduklarında paylaşıma açılacak. 1- Pul Biberlik Maraş 2- Kırkkavak Biberi 3- Yerli mısır haşlamalık (150 yıllık tohumlardan yetiştirildi) 4- Kornişon Salatalık 5- Dilimli Kavun Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN... Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini LojistikMerkezine gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen ayhank : 05-11-2017 saat 22:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
Pul Biberlik Maraş
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Pul Biberlik Maraş Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne Tohumun kökeni: Maraş Tohumun geldiği yer: Sayın Atilgan (2016-2017 etkinliği) İlk paylaşım : Anatohum 2013 ya da sayın Bahcedenn Kullanılan gübreler: Organik gübre , Leonardit Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Ekim 2017 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzalosyon Uygulanmadı Bitki gelişim durumu ve çeşidin hikayesi sayın Birnefestoprak dan alınmıştır ve benim gözlemlerimde bu doğrultudadır. Bitki tipi ve gelişim durumu: Pul Biberlik Maraş, ince kabuklu, 9-10 cm uzunlugunda, 3-4 cm genisliginde meyveler veren, orta-erkenci, yuksek verimli; yesilken yendiginde cok zengin bir aromaya sahip; kizardiktan sonra da geleneksel olarak kurutulup cok lezzetli, farkli tatlarin icice gectigi pul biber yapiminda kullanilan bir cesit Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi:Bu tohum, ticari pul biber uretiminde kullanilan ana kultivarla ayni midir tam bir kesinlikle soyleyemiyorum ama cesit ozelliklerine bakarak oyle olma ihtimalinin yuksek oldugunu dusunuyorum. Dunyada pul biber yapiminda kullanilan yerli/yabanci biber cesitleri icin lezzet/kalite bakimindan ilk 5 siralamasi yapmam istense, tereddutsuz bu listeye dahil ederim. Bu cesidin pul biberi, yurtdisinda da bilinir, ihrac edilir. Bildigim kadariyla, tohumunun ticari uretimi yok. Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır) 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum. 2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim. 3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim. 4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bursa Dağ Köyü meyveleri, olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır. İLAVE NOT: TOHUM SAYISINDA SINIRLAMA YOKTUR TÜM TALEPLERİ KARŞILAYABİLİRİM. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
Kırkkavak Biberi
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: "Kırkkavak Biberi" Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne Tohumun kökeni: Kırkkavak köyü Uzunköprü / Edirne Tohumun geldiği yer: Bahçecilik yapan Bir arkadaşımdan İlk paylaşım : ayhank Kullanılan gübreler: Organik gübre , Leonardit Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Ekim 2017 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: İzalosyon Uygulanmadı Bitki tipi ve gelişim durumu: 10-15 cm uzunlugunda, 2-4 cm genişliginde meyveler veren, orta-erkenci, yüksek verimli; Oldukça Acı , Muhtemelen Edirne ciğercileri tarafından kullanılan Edirne biberi ile aynı ya da ona çok yakın bir tür. Burada yerel olarak yıllardır Kırkkavak Biberi diye bilinir ve satılır. Yetiştirme özellikleri: Diğer biber türleri ile aynı İLAVE NOT: TOHUM SAYISINDA SINIRLAMA YOKTUR TÜM TALEPLERİ KARŞILAYABİLİRİM. Düzenleyen ayhank : 17-10-2017 saat 20:06 Neden: Başlık yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
Yerli Mısır (150 Yıllık, 3.Nesil)
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Mısir Tohum çeşit adı: Yerli haşlamalık Tohum kaç yıldır sizdedir :3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/ Edirne Tohumun kökeni : 3 yıl önce bir arkadaşımdan, ninesinin çeyiz sandığından çıkan (tahmini 150 yillik) tohumlar. Kullanılan gübreler :Organik Gübre ve Leonardit Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Görünür çevrede başka mısır yok. Hasat yıl ve ayı:2017 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri ![]() İLAVE NOT: Tohum Sayısı Sınırlı (15 Kişi) Düzenleyen ayhank : 05-11-2017 saat 22:24 Neden: Fotoğraf Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
Kornişon Salatalık
Bitki türü: sebze . Bitki ömrü: tek yıllık . Tohum çeşit adı: kornişon salatalık . Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır . Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Uzunköprü/Edirne . Tohumun kökeni : Eurosat55 (2016-2017 Paylaşım Etkinliği) . Kullanılan gübreler: Organik Gübre . Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı . Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması :10 Metre . Hasat yıl ve ayı:Ekim 2017 . Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça verimli ve lezzetli bir tür Paylaşım 15 kişi (yaklaşık 20 şer tohum) ile sınırlıdır. Düzenleyen ayhank : 23-10-2017 saat 09:33 Neden: Fotoğraf değişikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 54
|
Dilimli Kavun
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek Yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı ![]() Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Uzunköprü/Edirne Tohumun kökeni:mgunsili (2016-2017 Tahum Paylaşım etkinliği) Kullanılan gübreler: Organik Gübre Kullanılan ilaçlar: Hiç bir ilaç kullanılmamıştır. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2017 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: mgunsuliden Alıntı; "Resimdeki gibi olan dilimli içi ilginç şeker aromasına sahip olgunlaşmadan kabak tadında olan olgunlaşınca muhteşem bi aromaya sahip olduğunu düşündüğüm kavun. Etiopyada bir köylünün bahçesinde görüp aldığım kavunun tohumlarını hem aroması hem organikliği açısında paylaşıyorum." Not : Paylaşılacak kişi sayısı 25 Düzenleyen ayhank : 23-10-2017 saat 09:45 Neden: Fotoğraf Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 665
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|