Sn.envor bilgiler için teşekkürler.
Bana göre; eğer başlangıçta 2-3 tane domates vs.fidanı için bir deneme yapılacaksa durgun su kültürü sizin dediğiniz gibi en ideali.
Ama terasda-balkonda bir yetiştirme düşünülüyorsa hava pompaları ve 10-15 saksıda içi sıvı dolu saksılar bana zor geliyor.(çünkü sıvılar azaldıkça her saksıda bunlar doldurulacak her saksıda ph ve EC ölçülecek vs) veya uzun tek bir boru şeklinde saksı olursa bu amatörce başlangıç yapacak bizler için zor olacak.
Bunun yerine katı ortam kültürü olarak ,tamamı perlit veya pomza veya sizin dediğiniz gibi perlit-kokopit karışımları olan saksılar daha kolaymış gibi.(alttan sıvının bir araya toplandığı böylece ölçümlerin kolay olduğu)
Neticede perlit çuvalları hem hafif (kolay taşınıyor) hem de ucuz gerçi pomza daha da ucuz.
Acaba diyorum amatörler için --katı besin ortamında-- (perlit-pomza-coco lifi veya ne tavsiye edilirse) domatesle başlayalım mı?
Sn envor , Kudret Bey ne dersiniz?
|