View Single Post
Eski 03-02-2008, 20:45   #57
envor
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
cevap

Sayın denizakvaryumu benim malesef besin eriyiğini hazırlayıp göndermem zor,ama bilgim dahilinde tüm arkadaşlara yardımcı olacağımıda bilmenizi istiyorum.
Bence ilk amatörce yapılacak yetiştiricilik durgun su kültürü,nedeni hem ekonomik(hava pom.7-10 ytl,cam kavonuz 1-2 ytl,siyah poşet bedava)hem bakımı kolay.
Yeteri kadar yerim var diyorsanız akan su kültürü(akvaryum su pom.35-50 ytl,pvc boru takımı 30-50 ytl arasında,büyükçe bir su tankı 20-40 ytl)yapabilirsiniz.
Katı ortam kültürü deneyecekseniz kokopit ve perlit'i tavsiye ederim,fakat bu ortamı deneyecek arkadaşların dikkat etmesi gereken en önemli şey ortamın iyice drenaje olması.
Tabiiki amatörce besin eriyiği hazırlamak başlı başına bir dert,gerekli gübreyi bulmak zor(açık olarak satılıyormu bilmiyorum,poşetler 25-50 kg'lık)hadi buldunuz gramla,mililitreyle uğraşmak zor. (ama imkansız değil)
Topraksız tarımda franbuaz yetiştiriciliğini biz %80 kokopit,%20 perlit karışımından elde ettiğimiz katı ortamda yapıyoruz,budama tekniği ile'de yılda iki defa ürün alıyoruz,işte bu yetiştiriciliği toprakta yapmış olsaydık yılda iki defa değil sadece meyvenin mevsiminde ürün alacaktık,işte arkadaşlar topraksız tarımın bir özelliğide bu,bitkiyi siz terbiye ediyorsunuz ve siz yönetiyorsunuz.
Sevgili denizakvaryumu inşallah sorularınıza biraz olsun yanıt vermişimdir,inşallah amatörce yaklaşmışımdır. Saygılarımla...
BİTKİNİZ YEŞİL OLSUN...envor...

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön