Konu: Yılan
View Single Post
Eski 23-01-2008, 06:51   #23
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
istanbulda bir evin bahçesinde bahçe bakimi yaparken yapraklarin arasinda ufak bir yilan gordum ve o anda yanimda olan ve bizimle çalisan isçilere soyledim soylemez olaydim bir anda ellerindeki kazma kurekle "hani nerde o yilan ?" diyerek aramaya koyuldular bu arda ben isçilerle tartismaya girdim kuçuk bir yilan oldugunu onun bizden daha çok kortugunu oldurmenin sart olmadigini soyluyordum onlarda yilanin basinin kucukken ezilmesi gerektigini ayrica yilanin Hz. Ademden yana insanligin dusmani oldugunu ve goruldugu yerde oldurulmesi savunuyorladi neyse yilani o an bulamadilar ama bir sure sonra hayvancagiz yapraklarin arasinda hareket edince saldirdilar ve "basini ezerek" oldurduler.
Anadoluda yilana karsi bu kadar saldirgan olmamizin en buyuk sebebi yilanin insanligin dusmani seytani sembolize eden bir yaratik olarak gorulmesinden dolayi olabilir. Ustelik cahillikle beraber bir yilan fobiside var mesela ben çocukken tarlada tek basima dolasmaya çekinirdim bir yilanin beni sokucagindan çok korkardim hangi yorede hangi yilan yasar bunlar ne yer ne icer zehirlimi degilmi bunlar bize okulda ogretilmedi. Tasradan kalan yilan hatiralari ise birin yilan gormesi bagirmasi ve ordaki cumbur cematin eline ne geçtiyse alip yilan avina çikmasiydi. Bir tek karayilana karismazlar hernedense.
Asagidaki goruntulerde elemanin biri yilani oldurmeyelim oldurmesek olmazmi desede obur akabalar "yilan insanin dusmani goruldugu yerde oldurulmeli" dusuncesine sahip . Bu videonun sonunda yilana ne yaptiklarini soylenmiyor ama internetteki diger Turk yilan goruntuleri genellikle yilanin oldurulmesi ile ilgili!

yilan yilani yiyor adli bir video
http://www.youtube.com/watch?v=lLdaoF_m6r8
(Ormanda giden bir grup Türk başka bir yılanı yutan dev bir yılanla karşılaşır. Diyaloglar süper.)

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön