View Single Post
Eski 21-01-2008, 15:42   #31
Hakan KINACI
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz boro Mesajı Göster
Yıldız parkı fikri için çok teşekkürler.
Bana öyle geliyor ki; sizin Yıldız parkından alacağınız dallar su içerisinde değil de dışarısından kullanacaksınız sanırım.
Eğer su içerisinde kullanmayı düşünüyorsanız eğer bu sudan çıkmış olmasında fayda olduğunu düşünüyorum.
Çünki sudan çıkaracağınız kök ve dallar yeni olmayacak tıpkı mangrove köki gibi Akvaryumcuda sorduğunuz mangrove kökleri de sudan çıkarılarak temizleniyor ancak tam bir temizlik olmadığı için ve akvaryuma direkt koyduğunuzda akvaryumunuz kahverengi olabiliyor.
Bu sebebdendir ki önce alınan kökler kaynarsuda enaz bşe dakika kaynatılıyor bu işlem bir kaç kez tekrarlandıktan sonra akvaryumunuza aktarıyorsunuz ki bu da akvaryumunuzda kahverengi su oluşmaması için. (yanılıyorsam lütfen düzeltsinler)
Şimdi eğer siz Yıldız parkından alacağınız ağaç dalını kullanırsanız bu daldan kuru olmadığı için içerisindeki bazı elementler suya karışma ihtimalinden dolayı suyunuzu bozabilirsiniz ve içerisine koyduğunuz her canlıyı öldürebilirsiniz.
Bu durumda size tavsiyem; size en yakın dere, akarsu, göl, gölet gibi yerlerden kurumuş ve uzunca bir süre su altında kaldığını düşündüğünüz dal ve köklerden toplamanız ve bunları öncelikle iyibir yıkamadan geçirdikten sonra kaynatma işlemlerini yapmanız, bundan sonra akvaryumunuza eklemeniz daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim...

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön