Vyssera, kök budama konusundaki merakımı anlıyorsunuz. Cesaret veren yazınızdan sonra zeytini kendime kurban seçtim.
Üzeri hala yaprak dolu. Sadece dal budaması yaptım. Onun için de Chakkan (Slanting) Eğri tarz denesem diyorum. Zeytini biraz eğik dikersem sanırım tel yardımı ile yapabilirim. Kök budaması da yaparım. Hatta tüm dallarını kesip sadece gövdeyi bırakıp gövde kalınlaştırma çalışması yapsam??? Ne dersiniz?
Yoksa bu haliyle bırakıp gövde kalınlaştırma yapıp sonra mı eğik dikmeliyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Kaç haftadır havalar çok soğuktu çalışmalara ara vermek zorunda kalmıştım. Haftaya kar geliyormuş. Bugün günlük güneşlik, fırsattan istifade balkonda biraz çalışayım.