View Single Post
Eski 17-01-2008, 08:46   #25
nkbalki
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2008
Şehir: HATAY
Mesajlar: 43
Ben yeni üyeyim ve mesajınızı yeni okudum. Nashi japonca armut demektir. Fakat son yıllarda asya gurubu dediğimiz armutlara nashi (naşi) denmektedir. ben bu meyve üzerine 3,5 ay japonyada çalıştım ve türkiyedede çalıştığım kurum bünyesinde devam ettim. Bu armut grubu ateş yanıklığı hastalığına dayanıklı olduğu literatürlerde (A.B.D) belirtilmektedir. Bu hastalık japonyada olmadığı için bu ülkede dayanım durumu bilinmiyor. bu armut grubu elma gibi yuvarlak ve sarı renk almaktadır. bu meyvelerde taş hüçresi daha fazla ve şeker oranı yüksektir. bu meyve çiftçi şartlarında uzun süre depolanabilmektedir. Depolama açısından kışlık Avrupa grubu armutlarından en önemli farkı meyve depoya konduğu andan itibaren yenilebilmesidir. Kışlık Avrupa grubu armutların depoda bir süre bekledikten sonra satışa hazır hale gelmektedir. bizim meyve yetiştirme şeklimize göre bu meyve daha küçük olmaktadır. çünkü japonyada bu meyve üzümde olduğu gibi çardak şeklinde tel üzerine yatırılmaktadır. böylece daha iri meyve elde edilmektedir. Bazı çeşitlerin meyvesi 1 kg'a kadar büyümektedir mesleğinizi bilmediğim için daha teknik konulara girmiyorum. Yardımcı olabildiysem sevinirim.

nkbalki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön