Konu: Zeytinyağı
View Single Post
Eski 09-01-2008, 22:36   #29
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Sn. denizakvaryumu yıllardır Burhaniye'ye gideriz ama hiç bu verdiğiniz adresteki yağdan almadık. Tatil dönüşü Havran'dan aldık bu sene. Ama seneye mutlaka tavsiyenize uyacağım. Sizin kullandığınız hangi ürün? Hangisini tavsiye ediyorsunuz?
http://www.zeytinim.com/urunlerimiz.aspx
Ben Laleli'nin özellikle aromatik yağlarını denemenizi öneririm. Minik deneme ambalajları hem şık, hem de yeni lezzetler deneme şansı veriyor. Yağların içinde ki aroma sentetik değil, örneğin biberiyeli yağ zeytin ve biberiyenin birlikte işlenmesi ile elde ediliyor. Badem yağlı vücüt yağı için badem ve zeytin işleniyor. Limon ve portakallı yağlar ile kereviz denemenizi öneririm, yalnız bu yağları pişirmeyin. Zeytinyağlı yemeğinizi ocaktan indiirince aromatik yağınızı katın, karıştırın ve kapağı kapatıp bekleyin. Biberli yağlarda da biberin aroması var ve acı değil. Sarımsaklı yağı da çok güzel, üstelik hararet ve ağız kokusu da yapmıyor.

Bunun dışında erken hasat yağları daha asitli olur ve hafif genzi yakar unutmayın. Laleli yağlarının sıkımevi de Tayılıeli köyünde, bir laboratuar temizliğinde. Sabun ve vücut yağları da çok güzel. Lavantalı yağ benim favorim. Lavantayı bahçelerinden hasat ediyorlar. Sadece geçen sene 5500 kök lavanta diktiler bunun için. Bu arada ana yol üzerindeki satış reyonunun restoranında yazın zeytinyağlı harika yemekler yiyebilirsiniz.

Bunları nereden bildiğime gelince üretim işlemlerini yakından ve yerinde çok uzun süre izledim, organikler de dahil olmak üzere zeytinliklerini de gezdim. Zeytin yağlarını tattım, kullandım, zeytinyağlılarını yedim, konferans salonunda verilen eğitimlere katıldım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön