View Single Post
Eski 06-01-2008, 15:19   #4
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Değişik tarihlerde yıllık izin kullanacağımdan ötürü, sistemi parça parça inşa etmem gerekiyordu. 3 kez yıllık izin kullandım; ilkinde süs havuzunu, ikincisinde dereleri, üçüncüsünde de şelaleyi inşa ettim.

Böyle bir sistemde su seviyesi en önemli faktör olduğu için ilk olarak suyun sonlandığı yani en düşük su seviyeli yerden başlamak gerekiyor. Böylece sonradan yapılan eklemeler, havuz şiltesi üzerine örtülecek şekilde konulabileceği için genişletilebiliyor. Bu arada ilk inşa edilen kısım su ile doldurularak çalışır hale getirilebiliyor. Ben de böyle yaptım.

Yapım süreci - Süs havuzu

21 Mayıs 2007 Pazartesi

Çizimdeki ölçülere uyarak öncelikle daire şeklindeki havuzun merkez noktasını tespit ettik. Merkeze bir tahta çaktık. Tahtayı merkezde tutarak ayrı bir tahta yardımıyla 180 cm yarıçapına uyarak havuzun kenarlarını işaretledik (tahta yerine ip de kullanılabilirdi, biz iki kişi olduğumuz için çok farketmedi) Sonra kitaplardan öğrendiğimiz gibi 60 derece meyille kazmaya başladık. Kazma işlemine başlamadan bir gün önce kazacağımız bölgeyi bol miktarda sulayarak yumuşatmıştık. 10 sene önce kesilmiş olan dut ağacının hala canlı kökleri ve bazı büyük taş parçaları dışında çok sorunla karşılaşmadık.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen karinca70 : 06-01-2008 saat 16:39
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön