View Single Post
Eski 01-01-2008, 12:39   #84
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Denizden etkilenmeyen zeytinin makbul olduğunu duymuştum. Bildiğim kadarıyla o bölgede sadece trilye var. Bizim ağaçlar da 300mt rakımda. Köylülerin söylediğine göre sadece zeytin değil, diğer her çeşit meyve ve zebze o yükseklikte daha iyi oluyormuş. Hatta işi daha da ileri götürüp, Tepeköy samanlısının yakın çevrelerde daha düşük rakımlı yerlerdeki diğer samanlı zeytinlerinden farklı olduğunu söylüyorlar.

Bu arada, nihayet samanlı zeytinlerimden yaptığım siyah salamuralarım oldu. 5 haftalık doğal fermantasyondan sonra partiler halinde salamuradan çıkartmaya başladım. 2 gün kadar rengini toplaması için selelerde havalandırıyorum. Bu zeytinin 5 haftalık salamuradan sonra mükemmel bir sofralık haline gelmesi ilginçtir ama okuduğum hiç bir literatüre uymuyor. Az tuzlu, hiç acısı yok, çok hoş bir aroması ve çok güzel bir lezzeti var.

Bir kaç gün içinde meyvelitepe'de bu zeytinin yapılma aşamalarını detaylı olarak yazacağım. Ağaç ve zeytin dostu arkadaşların mutlaka tatması lazım diye düşünüyorum. Bu yüzden, istediğini belirten ilk 15 arkadaşa, vakumlanmış yarımşar kiloluk paketlerde hiç bir ücret talep etmeden göndermeye karar verdik. İsteyen arkadaş sadece kargo ücretini ödesin yeter. Tek beklentim, zeytinleri tatdıktan sonra düşüncelerini paylaşmaları..

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön