Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Teşekkürler, inşallah güzel olmuşlardır. Sonucu bildirirseniz sevinirim. Seneye bir usul daha deneyeceğim demekki.
Bu arada, yapılma şekillerindeki farklılık ve cinslerin farklılığı da hesaba katılırsa ne kadar çok çeşitli lezzetler elde edilebiliyor zeytinle. Bu açıdan çok zengin bir meyve olduğu kuşku götürmez.
|
Sn. MeyveliTepe,
Söylediğim gibi, evde zeytinin tadına baktım. Hiç de fena sayılmaz. Bu haliyle yenilebilirse de 10- 15 gün sonra tam kıvamında olacağı kesin.
Tüm sene elinizin altında bidon selesinin hazır olması kolaylık. Zeytinler hafif buruşuk görünüyordu. (Bidon dediklerim şeffaf plastik 5 kiloluk kavanozlar.) Zeytin yoğun biçimde suyunu salmış. Bidonu yan yatırdığımda kapak seviyesine kadar su var. Bu su hiç dökülmeyecek zeytin bu suda kalacak. Seneye siz de deneyin. Beğenirseniz yaparsınız.