Bayram telaşı içinde zeytinleri yazmayı unuttum.
Sele zeytinim olalı iki gün oldu. Yarın tuzlarını yıkayıp kavanoza alacağım. Tadı gayet güzel. 5 Aralık sele zeytini hazırladığım tarih. Yaklaşık olarak 20 Aralık olduğu tarih dersek sele zeytin 15 günde oldu diyebilirim.
Kavanoza yaptığım siyah zeytinleri hergün sallıyorum. Daha 3 ay var olması için.
İki farklı yöntemle yaptığım yeşil zeytinlerimin ikisi de olmadı. Hala tatları acı.
Halbuki M.Saygın'ın yöntemiyle yaptığımın suyunu hemen hemen her gün değiştiriyor, limon tuzu ve çok az tuz koyuyorum. Diğeri isedaha sonra yemeyi planladığım için tuzlu ve limon tuzu olan suda bekiyor. Yeşil zeytinin tatlanması uzun sürecek gibi.
|