View Single Post
Eski 19-12-2007, 20:23   #40
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Teşekkürler sevgili Kadir Çetintaş,
Evet, konu gerçekten çok önemli birkonu. Bu konuya zevk olsun diye balkonda sebze yetiştirmek diye bakmamalı.bu konu her şeyden önce insanları pisikolojik olarak rahatlatacak, bir meşkale, günün yorgunluğunu unutturacak dinnendirecek bir uğraş yapmak isteyene beyin jimnastiği,imkanı olana para kazandıracak ikinci veya asal bir iş. Boş zamanı değerlendirmenin en güzel yollarından biri,Üretken olmanın,bir işi bilerek yapmanın tadını tatmak.İrdelenirse çok boyutlu bir uğraş.
Tabiiki böyle kimyasıyla, aritmetiğiyle, fiziğiyle, sistemiyle bir bütün olan uğraşın bir anda kavranması pekkolay olmaya bilir, ama önce konunun önemsenmesi, benimsenmesi lazım.İşte tahmin ediyorum ki bu zorluklardan dolayı olay profösyönellik çizgisinde kalmış basite indirgenememiş, öyle oluncada herkesin ilgisini çeken cazip bir uğraş olması engellenmiş.Kesinlikle inanıyorumki konu basit,biraz ön bilgi, biraz matematik ve gözlem
işte başarının sırrı. Bizim fazla bir şey yapmamıza gerek yok, bilim zaten olayı çözmüş
ve herşeyide açıkça ortaya koymuş yapılacak tek şey tatbik etmek. İşte oda biraz çaba istiyor. İnanıyorum ki hep birlikte bu çabayı sarf edip başarıyı yakalıyacağız.

Konu teknik bir konu olmakla birlikte çeşitli kaynaklarda çeşitli formüller uygulanıyor, buda işi birazcık zorlaştırıyor,biraz daha gözleme bağlı bir hal alıyor.Çeşitli kaynakların formüllerini alt alta yazdığınızda hemen hemen hiç birinin birbirini tutmadığını görüyorsunuz.Ve sayın arkadaşlarım altını çizerek söylüyorumki amatör bir ruhla birbirimize vereceğimiz bilgi ve destek hiçbir şeyle mukayese edilemiyecek kadar değerlidir.
Sizlerden gelen görüşler doğrultusunda besin eriyiklerini en basit şekilde hazırlamak ve kullanmak konusunda çalışmalar yapıyorum.Son geliştirdiğim bir sistemde amatörlük dönemi için 3 adet eriyik şişesi (yaklaşık 1 er litrelik) 1 adet ölçü kabı ve bitkinin büyüme dönemine göre dolu olarak ölçülecek örneğin (1 1 1--1 2 1--2 1 2--2 2 2 ) gibi kullanma
programı.
O zaman işler hayli kolaylaşacak içeriği belli şişeleri ya kendimiz hazırlıyacağız,veya hazır alıp pipetle, değil 15-20 cc lik standart ölçü kaplarıyla ölçeceğiz (şurup şişelerinin içindeki ölçü kapları gibi )
Ozaman umarım gözümüzde büyüttüğümüz olay kolaylaşacak ve daha cazip hale gelecek diye düşünüyorum.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön