Zeytin konusunda bilgili bir arkadaşımdan öğrendiğime göre zeytinin içi ve çekirdeği koyu renk (siyah) olmamalıymış. Eğer siyahsa o zeytine boya
vb. uygun olmayan işlemler yapılma ihtimali yüksekmiş. Hatta kazanlara paslı demir bile atanlar varmış renk koyulaşsın diye.
Evde yaptığım zeytinin çekirdekleri ve içi mor gibi olacakmış.
Bunu duyunca evdeki marketten aldığım zeytine baktım, içi de çekirdeği de simsiyah.
Hemen çöpe attım hepsini.
Bundan sonra her sene kendi zeytinimi kendim yapacağım.
Sele zeytinimi iki gün önce altüst etmeye , poşeti iyice karıştırmaya başladım.Her gün yapıyorum bu işlemi.
Tadına baktım. İlk geldiğindeki ham zeytin tadına göre çok iyiydi.