View Single Post
Eski 06-12-2007, 08:14   #16
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Günaydın sayın dost.bahcıvan, nasılsınız?
Akşamki yazılarınızı okudum tekrar. Bu konuyu bu sayfada yazışıyoruz diye inşallah ikaz almayız.
Bakın benim çim alanım 1000 m2. Çimlendirmeyi kendim yaptım. Kapak toprağını hazırladıktn sonra bahçeyi 10 ar m2 bölerek ipler çektim. m2 hesabına 70-80 gr 5li karışık tohumu karınca ilacı ile biraz da dere kumu koyarak serptim. Daha sonra kapağı örttüm ve Wolf'un start gübresini de serpip sulamaya başladım. Aşağı yukarı 2 sene hiç problemsiz yürüttük. Daha sonra bazı yerlerde yoncalar çıkmaya başladı. (arazi açık mutlaka rüzgar ile tohum geliyordur) o alanları da temizleyip yeniden ekimler yaptım.
Ama bu yaz, çimde yer yer kurumalar oldu daha doğrusu sararmalar başladı ve giderek büyüdüler. Alan aynen çiçek bozuğu geçirmiş bir surat gibi oldu. Köklü numuneler taşıdım tahlil ettirdim. Resimler çekip siteye yükledim, tarifler verdim. Sarı olan yerlerden çektiğim çimler elimde kalıyordu, aynen kemoterapi görmüş kafa gibi. Hemen çimleri biçtik ve aeratör çektik. Arkasından İzmir'den getirttiğim Huwasan ile iyice bir dezenfekte ettim. 2 gün bekledim akabinde Sportak uyguladım Benlate bulamadığım için kullanamadım. 2 gün daha bekledim birer hafta ara ile Turfset uygulaması yaptım. Daha sonra da M.A.P yerine geçen bir gübre daha verdim. Ama bunu daha sonra verdim. Aradan 1 ay geçti baktım değişen birşey yok. Aynı prosedürü tekrarladım. Hatam sulamaları akşam geç saatlerde yapıyordum hemen sabah erken saate çevirmek ve aralarını açmak oldu.
Gelelim neticeye; Bahçe yer yer yeşil, yer yer yolunmuş kaz gibi, yer yer de toprak (ufak bir çapa ile bazı değişik ot çıkan yerleri temizledim) Yani hiç mi hiç iç açıcı değil.
Genelde kar yağdığında karın üstüne gübre ASROY gibi serperdim o kar suyu ile yavaş yavaş erirdi ve bahara güzel bir çim olurdu. Şimdi yine geçen hafta kar yağdı büyüklük bende kalsın misali ben yine karın üstüne gübre serptım, artık kendisi bilir. oldu oldu olmadı basacam ayrık tohumunu.
Derdimi dinlediğiniz için teşekkürler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön