View Single Post
Eski 05-12-2007, 12:04   #382
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytuni Mesajı Göster
Merhabalar,

Bozcaada'da bulunan arazimde zeytinlik dikme projemi açıklayıp özellikle aşırı rüzgarlı ortamda zeytincilikle ilgili bilgi ve uyarı varsa paylaşan olursa sevinirim demiştim. Bu konumda bilgi aktarabilecek birileri olmadı henüz. Acaba Mine Pakkaner Hanım kısa da olsa bir yorum yapabilirmisiniz? ...
Bu konuda hiç bilimsel bir makale okuduğumu hatırlamıyorum, ancak Çeşme Alaçatı malumunuz sürekli rüzgarı ile mehur, orada zeytinler ve zeytinlikler gayet sağlıklı ve sorunsuz( Bizzat bakım yaptığım için söylüyorum). Aynı şekilde Gökçeada (gerçi Bozcaada daha rüzgarlı), Karaburun sürekli rüzgarlı ve zeytincilikleri ile tanınıyorlar. Ben sorunsuz yetiştiricilik yapacağınızı düşünüyorum. Zeytin ağaçları rüzgar hasarına karşı diğer ağaçlardan daha dayanıklılar.

Bu arada özellikle gençlik yılarında fidanların düzgün gelişimi için arazinize rüzgar kıran tesis etmenizi de öneririm. Hereklemeyi de düzgün yaptırınız. Yalnız, sulama konusunu nasıl çözeceksiniz, adada su sorunu var, sizin sondajınız var sanırım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön