View Single Post
Eski 30-11-2007, 04:23   #199
furkanutku
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-10-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal Mesajı Göster
Merhaba Sevgili Furkanutku;

Ben uzun zamandır, klon anaç üretimi, fidan üretimi ve süs bitkileri üzerinde bilgiler toplamaya çalışıyorum. Uzun zamandır bu bilgiler üzerinde uğraşıyorum. Öyle bildiğiniz bir telefon numarası ve bir internet forumu varsa lütfen gönderirmisiniz, ben de uğraşmamış olurum ve hemde bedava bilgi sahibi olmuş olurum.

Sizin istedikleriniz aynen bu kapıya çıkıyor ve üstüne üstlük mesleğini yapmasına müsaade edilmeyen ve bir soru sorup cevabını bedava alabileceğiniz bir meslek dalı gibi gördüğünüz bir mesleği kötülemektende aşağı kalmıyorsunuz. Makine öğretmeni olarak sizin bir okulda görev yapmanız gerekirken siz neden özel sektörde çalışıyorsunuz...İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın..
Öncelikler yazdıklarımın amacını aştığını anlıyorum bu nedenle ilgililerden özür diliyorum.
Yaklaşık 6 aydır ceviz yetiştiriciliği hakkında araştırma yapmaya çalışıyorum. Bu araştırmada Prof.Dr.Yaşar Akça'nın Ceviz yetiştiriciliği kitabı, Orman Mühendisi Ramazan Toprak ve Orman Teknikeri Selami Bayrak'ın Aşılı ceviz yetiştiriciliği kitabı, Tarım bakanlığının Meyve, Sulama ve Gübreleme ile ilgili tüm kitapları ve Yay-cep yayınları, Meyvecilik ve gübreleme ile ilgili ulaşabildiğim yüksek lisans tezleri, Ceviz ile ilgili bulabildiğim tüm siteler, Bursa, Balıkkesirve Yalova ve Düzce'de Fidan üretimi yapan üreticilerden ulaşabildiklerim ayrıca Telefon ile bana çok faydalı olan Yavuz Ferhatoğlu'nun tafsiyelerinden faydalandım. Öncelikle kitap ve tafsiyeleri ile bilgi veren herkese teşekkürü bir borç olarak görerek teşekkür ediyorum.
Ulaşabildiğim kaynaklardan hiçbirinde ceviz ağaçlarında perlit kullanımı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım (Prof.Dr.Yaşar Akça'nın kitabında kapama yapılırken perlit kullanımı ile ilgili tavsiye olduğu için perlit konusunda araştırmaları olduğunu düşünerek sordum).
Ceviz yetiştiriciliği özellikle her bölge için çeşit seçimi ve yapılan yeni araştırmalar ile ilgili kamuoyu ile paylaşılabilecek bir veri tabanı oluşturulabilir düşüncesindeyim.
Hangi üreticiye girsem farklı ve birbiri ile çelişen bilgiler ile karşılaştım. Bazıları en iyisi Kaman'dır, bazıları en iyi pedro ve cahnler'dir, bazıları pedro periodise gösterir (biryıl verir biryıl vermez), bazıları tüplü fidan kullan bazıları açık kök kullan, bazıları cevize 2-3 yıl su ver birdaha su istemez ... bilgisi verdiler(bu bilgileri verenler ya yıllarca fidan üretmiş ustalar **** Ziraat mühendisleri idi) 6 ay sonunda başladığım yere geldiğimi düşündüm.
Bu durumda bilim adamı olduğu için verdiği bilgilerde ticari kaygıları olmadığını bildiğim ve yazımda da belittiğim gibi "ceviz hakkında yıllarca araştırma yapmış bir üstadtan daha geniş bilgi vermesini bekledim"
Sayın cetecakal ben yazımda hiç bir mesleği kötülemedim bilakis daha iyiye ulaşmak için şu kısa dönemde gördüğüm eksikliği burada paylaşmak istedim.
Mesleğini hakkıyla yapanları saygı ile karşılıyorum Sebahattin beyin yaklaşımına taktir ve teşekkür ediyorum.
Bu arada öğretmenlik mesleğini 5 yıl devlet okulunda yaptım ancak yüksek Lisanstan 1 yıl sonra özel sektörde vatana millete daha çok faydalı olabileceğimi düşünerek kendi isteğim ile işimi özel sektörde yapmaya başladım.
Ayrıca sırada tayin bekleyen binlerce Teknik öğretmen varken illa Okulda görev yapmam gerektiğini düşünmüyorum.
Son söz BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ARTAR".
saygılarımla.

furkanutku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön