View Single Post
Eski 20-11-2007, 09:55   #9
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan Mesajı Göster
Kesilen uca mum damlattım, gerek olmadıgını sölediniz ama ordan sıvı çıktığı için enerjisi boşa gidiyomuş gibi hissettim ve kurur diye korktuğum için mum damlattım
Zaten kestiğiniz yer anlatığınız gibi ıslak ise mum da o ıslak su yürüyen damarları pekde tıkıyamaz. Bu iş için aşı macunu gerekliydi. Ancak çiçek sapında bu tür bir uygulama pekde duymadım en fazlası tarçın veya kömür tozu uygulaması.

Alıntı:
Çiçeğin sapını kestiğim için toprağını şimdi değiştirmem yanlış bi zamanlama olur mu acaba?
Esasen kök durumlarının aciliyetine göre, veya yaprakların sağlıklılık emarelerine göre phalleri bilen biri ister tomurcuklu, ister çiçeğe durmuş herhangi bir durumda ve zamanda saksı harcı değişebilir. kökler oldukça kalın ve etli olduğundan sorunsuzca, ancak dikkatlice saksıdan çıkartılıp harcından kolaylıkla arındırılabilir.

Alıntı:
Birde saksının içinde sararmış kökleri görüyorum ve saksı dışına sarkan köklerin çogu kurudu. 1-2 tane kök kaldı dışarıda (her gün azda olsa dışarıdaki köklere su püskürtüyorum), bu yüzden harcını değiştirip toprak altındakileride bi gözden geçirmek istiyorum. gereken yerleri keseceğim. fakat mesela kuruyan kökü tam olarak nasıl kesmeliyim? Yeşil kısımdan mı yoksa kuruyan kısımdan mı kesilmeli (yani kökün bi kısmı yeşil oluyo, bi kısmı kurumuş).
köklerin uç kısımları yeşil füze başı gibi ise geriye dönük tüm kökte sorun olmıyabilir. yer yer gümüşi grimsi yeşilimsi bir renk alır. Kurumuş büzüşmüş veya iki parmağınızın arasında dikkatlice sıkınca çılk ve çürümüş hissi veriyor ise. kökü bitkinin kök buğazına kader gireye kesilebilir.
Alıntı:
Son sorum ise reçine açısından ağaç kabuklarımı bekletmem gerektiği konusu 1 sene kadar uzun bi süre bekletecek kadar zamanım olmadığı, hemen saksı değiştireceğim için en az ne kadar bekletmeliyim ve fırınlama işlemini verdiğiniz verilere baknıca açıkcası korktum o derece ve sürede ağaç kabukları zarar görmez mi yanar diye korktum. Saygılar...
Bu kabukları 1 yıl kadar açık havada yağmurda bekletmek sadee Pinus pinea yani fistik çamı kabuklarında gereklidir. Ancak resimde gördüğüm kadarı ile elinizddeki kızılçam kabukları. burda bir sorun olmaz, yani beklemeniz de gerekmez. Ancak bu şekilde steril olmıyan ve bir dizi parogen organizmala içeren kontamine kabukları sterilize etmeniz şart. kabuk arasındaki börtü böceği, yavrusunu yumurtasını yuvasını öldürmek gereklidir. diğer patogen microorganizmalardan çürütebilecek küflendirecek mantarlardan mayalardan da bu şekild arındırmak gereklidir.
Ağaç kabuğunun parlama derecesi yüksektir hatta kömür gibi kavurmak için de daha yüksek ısılar gereklidir. kaldı ki bu zaman zarfında kabuklar su kaybederek daha da satbil bir hale gelip saksı harcında daha uzun müddet kullanılabilir olurlar.

Verdiğim saatler ve değerler deneylerimle sabitlenmiş optimum değerlerdir..


saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön